Blogger

Blogger on vuonna 1999 julkaistu blogipalvelu. Alun perin palvelun kehitti Pyra Labs, mutta Google osti sen itselleen pian vuonna 2003. Blogger oli ensimmäisiä blogialustoja, joilla käyttäjä pystyi HTML-kielen käyttämisen sijaan kirjoittamaan postauksensa suoraan web-lomakkeelle. Bloggerin käyttö on helppoa, ja aloittelijalle on netissä runsaasti vinkkejä blogin luomiseen palvelun avulla. Palvelu on myös maksuton.

Bloggeria on joskus jopa kritisoitu yksinkertaisuudestaan. Se on kuitenkin tarkoituksella halunnut pitää palvelunsa tietyllä tapaa yksinkertaisena ja helppokäyttöisenä mahdollistaen bloggauksen kaikille. Blogger on saatavilla lukuisilla eri kielillä, myös suomeksi. Blogin luodakseen käyttäjän tulee ensiksi kirjautua Google-tililleen tai tarvittaessa luoda sellainen. Tämän jälkeen tulee kirjautua sisään palvelun etusivulla, hyväksyä käyttöehdot ja klikata ’Luo blogi’. Blogia luodessa tulee ensin valita URL-osoite sekä nimi blogille. Ja ei muuta kuin kirjoittamaan!

Blogin ulkoasua voi muuttaa helposti valitsemalla mieleisensä mallin ja muokkaamalla sitä haluamaansa suuntaan. Tämän jälkeen käyttäjä voi lisätä tietoja profiiliinsa ja alkaa julkaista uusia tekstejä oranssia kynäkuvaketta klikkaamalla. Valmis blogiteksti julkaistaa ’Julkaise’-painiketta klikkaamalla. Myös kuvan liittäminen blogijulkaisuun on helppoa: Tekstieditorin työkalupakista löytyy kuvakuvake, jonka kautta voi liittää postaukseen kuvan tietokoneeltaan tai internetistä. Kuvan kokoa ja asettelua voi säätää mieleisekseen ennen kuin klikkaa ’Lähetä kuva’- ja ’Valmis’-painikkeita. Yhtä yksinkertaisesti Bloggerissa voi julkaista myös videoita.

rnn.yqe.