Mukaansatempaavat nettisivut

Mikä on ensimmäinen asia, johon kiinnität huomion klikatessasi nettisivuston auki? Kiinnitätkö huomion sivuston värimaailmaan, kuviin, teksteihin vai fonttiin? Vai olisiko niin, että kaikki edelliset yhdessä luovat sivustosta ensivaikutelman eli onko se mielenkiintoinen vai painatko heti sivun nähtyäsi ruksia ja siirryt seuraavalle sivulle.

Tietysti ensivaikutelma on se tärkein, sillä ihan niin kuin työhaastattelussakin, 3 ensimmäistä sekuntia ovat ne ratkaisevimmat ja vaikuttavat siihen, millaisen mielipiteen vastapuoli on luonut. Tämän vuoksi onkin tärkeää miettiä tarkasti, millaisen mielikuvan haluaa kävijöilleen luoda nettisivustollaan ja panostaa kaikkiin osa-alueisiin, jotta asiakas saadaan pysymään sivustolla ja ostamaan yrityksen tuotteita tai palveluja.

Nettisivut eri tarkoituksiin ja kohderyhmille

On tärkeää miettiä, mikä on se kohderyhmä, jolle nettisivusto halutaan suunnata. Hyvänä esimerkkinä, mikäli halutaan tehdä hyvä lääkärisivusto, josta kävijän on löydettävä haettava tieto nopeasti, on tärkeämpää panostaa sujuvaan navigointiin kuin kuviin.

Erityisesti bisnesmaailmaan tarkoitettujen nettisivujen tulee olla tyylikkäitä, niin visuaalisesti kuin tekstienkin suhteen. Tekstien tulee olla selkeitä ja kuvista tulee käydä ilmi mitä ollaan tarjoamassa. Etsittäessä oheistuotteita yrityksen omien tuotteiden tai pan sanahelinää. Sivulveluiden myynnin edistämiseksi, halutaan nimenomaan laadukkaita tuotteita eikä vaiston tulee tukea tuotteita, ei johtaa käyttäjää harhaan.

Muotisivustoilla taas kuvat ovat isommassa roolissa. Jos sivustolle houkutellaan nuoria kävijöitä, on etenkin kuvilla suuri rooli, sillä niiden tulee olla tarpeeksi koukuttavia. Vanhempia ihmisiä kyseiset kuvat saattavat jopa ärsyttää, mutta nuoriso kiinnostuu, mikä sivujen tavoitteena onkin. Sivuston värimaailma on myöskin erilainen riippuen siitä, halutaanko sivuille nuoria, vanhempia vaiko kaikenikäisiä kävijöitä.

Erityisesti bisnesmaailmaan tarkoitettujen nettisivujen tulee olla tyylikkäitä, niin visuaalisesti kuin tekstienkin suhteen. Tekstien tulee olla selkeitä ja kuvista tulee käydä ilmi mitä ollaan tarjoamassa. Erilaiset liikelahjat ovat muun muassa tällainen esimerkki ja etsittäessä oheistuotteita yrityksen omien tuotteiden tai palveluiden myynnin edistämiseksi, halutaan nimenomaan laadukkaita liikelahjoja.

Blogisivustot taas, etenkin muotibloggarit, kutsuvat nimenomaan nuoria kävijöitä sivuillensa. Muotiblogisivustolta voi käydä lukemassa kaikkein suosituimpien bloggaajien tarinoita. Tämä sivusto on siinä mielessä hyvä, että voit itse valita mistä aiheesta haluat lukea, sillä uusia blogeja syntyy sivustolle jatkuvalla syötöllä. Hyvä blogisivusto tarjoaa lukijalle oikeasti hyödyllistä tietoa kyseisestä aiheesta sekä tietysti myös herkullisia ja trendikkäitä kuvia.

rnn.yqe.